Waarom vloggen?

Waarom vloggen?

Vloggen is tegenwoordig enorm populair. Jong en oud filmt er op los. Elk onderwerp leent zich ervoor. Zeker ook de binnenvaart. Het moet meer en hiervoor een verzamelplek zoals deze website is een mooie mogelijkheid. 

Op www.binnenvaartkrant.nl staan al regelmatig filmpjes en kregen we op de redactie er ook vele binnen. In de online versie van de 2-wekelijkse krant kunnen we ook al video’s afspelen die bij specifieke artikelen horen, die zodoende extra aantrekkelijk worden. Het lijkt wel een soort van digitale Harry Potter.

Met deze vlogwebsite, speciaal voor en over de binnenvaart, willen we onze branche meer promoten doormiddel van beeldmateriaal. Een buitenkans om de binnenvaart op een moderne manier te promoten. Samen met iedereen die de binnenvaart een warm hart toedraagt en dat we een handje kunnen helpen om het personeelstekort terug te dringen en gewoonweg onze branche te laten zien. 

We krijgen vragen van jongeren die nadenken over een carrière in de binnenvaart. Dat gaat zowel om banen aan boord als op de wal. We weten wat de obstakels en vooroordelen zijn van jongeren over de binnenvaart. Eén daarvan is het ‘stoffige imago’. Wij weten wel beter. We moeten ze laten zien wat er echt gebeurt en hoe afwisselend het werk in de binnenvaart is. Video’s en vlogs zijn ideaal om dat te laten zien.

Er zijn al vele vloggers in de binnenvaart, eigenlijk al jarenlang echter willen zij soms geen social media starten om dit ergens te kunnen weergeven, dat verzorgen wij nu dus ook....

De vragen die wij krijgen zijn soms totaal niet meer van toepassing op de binnenvaart en dat moet anders! Bedrijven bellen ons op met de vraag of in ons netwerk nog een werkzoekende is....wij brengen die partijen graag bij elkaar...

Het binnenvaartkrant team maakt zelf filmpjes en vlogs en daarbij hebben we vaste vloggers die zelf varen en enthousiast over het leven aan boord vloggen. Daarnaast zijn er medewerkers van bedrijven die in de binnenvaart actief zijn, die verslag doen van hun werkzaamheden. De vlogs en filmpjes zijn er echt wel en vaak ook al jarenlang maar met Binnenvaartvlog.nl is er nu een platform waar al die video’s / vlogs bij elkaar staan. Belangstellenden kunnen hier terecht om alle facetten van de binnenvaart te zien. 

We gaan vragen beantwoorden van jongeren door middel van vloggen of beeldmateriaal. Ze willen daadwerkelijk zien wat er gebeurt of hoe de situatie is. 
Onze binnenvaartondernemers gaan daadwerkelijk de vragen beantwoorden met beeldmateriaal. Dit mag over van alles gaan. Ook hebben wij samenwerkingen en contact met colleges etc en deze spelen vragen door van studenten die graag het antwoord in de praktijk willen zien! 

Er worden interviews afgenomen met jong en oud om een totaalbeeld te geven van de Binnenvaart. Projecten / nieuwbouwschepen worden door middel van vlogs / beeld weergegeven en ook de beurzen plus netwerkmogelijkheden.Verder vervult deze vlogsite een educatieve rol. We werken samen met gespecialiseerde opleidingsinstituten.

Volg onze vlogwebsite en promoot de binnenvaart!