Een half uurtje eerder dan verwacht arriveerde de AIDAperla vanmorgen 15 maart om 07.30 uur aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam.  Het opende daarmee het Rotterdamse cruiseseizoen. Het programma daarvan ziet er veelbelovend uit. Cruiseport Rotterdam verwacht zo´n 80 schepen in Rotterdam.

Hoogtepunten zijn de aankomsten van de Seabourn Ovation op 2 oktober, een ‘vijf sterren plus’- schip, en op 21 november van de AIDAnova, het eerste op LNG aangedreven cruiseschip ter wereld. In totaal komen er ook zeven cruiseschepen van de nog jonge Engelse rederij Cruise & Maritime Voyage; allemaal vaartuigen die goed zijn voor vier sterren.  Geen nieuws maar altijd weer bijzonder de aankomsten van de Queen Elisabeth, Independence of the Seas en Magallan. Speciale aandacht is er dit jaar ook voor de ss Rotterdam, want Rotterdam viert het 145-jarig bestaan van de Holland America Line.

AIDAperla

De AIDAperla is in 2017 in de vaart genomen en is een zusterschip van de AIDAprima. Dat schip arriveerde tussen april 2016 en november 2017 in totaal 78 maal in Rotterdam. Alleen het interieur wijkt af van de Prima. Het schip gaat ook wekelijks varen tussen Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge (Brussel) en Rotterdam. Tot november is de AIDAperla iedere donderdag te bewonderen aan de Wilhelminapier. Het ultramoderne schip
is uitgerust om LNG – vloeibaar gas – aan boord om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. Een truck vanaf de wal zal zorgen voor de levering van de LNG.