Loading...

STC Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals.
STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam.
Opleidingen:

VMBO:
Hou je van varen en van boten? Droom jij van een baan aan boord van een schip? Word jij later kapitein van een cruiseschip of van een containerschip? Dan kies je in de bovenbouw van het STC vmbo college voor de vakrichting Rijn-, kust- en binnenvaart.

https://vmbo-stc.nl/opleidingen/rijn-kust-en-binnenvaart

Haven Havo:
Ben jij gek op technologie, wil je nu en later met je hoofd én met je handen werken en heb je een passie voor de Rotterdamse haven?
Schrijf je dan in voor de nieuwe Haven Havo! Op deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om straks je ideale baan in de haven, procesindustrie of op het water te vinden.

https://vmbo-stc.nl/havenhavo

MBO:
Bij het STC mbo college in Rotterdam kun je terecht voor drie verschillende opleidingen gericht op de Rijn- en binnenvaartsector. Het overzicht daarvan vind je hieronder. Klik op de naam van de opleiding voor meer informatie.

Matroos:
https://mbo-stc.nl/opleidingen/matroos-binnenvaart

Schipper:
https://mbo-stc.nl/opleidingen/schipper-binnenvaart

Kapitein-Manager-Binnenvaart
https://mbo-stc.nl/opleidingen/kapitein-manager-binnenvaart

HBO:
Om in Rotterdam de beste hbo-opleidingen voor scheepvaart, scheepsbouw, havens en logistiek aan te bieden, hebben STC Group en Hogeschool Rotterdam het Rotterdam Mainport Institute (RMI) opgericht. De RMI biedt vier ijzersterke opleidingen aan.

https://rotterdammainportinstitute.nl/

HBO Deeltijd Maritieme Techniek:
Nederlandse scheeps- en jachtwerven horen tot de absolute wereldtop. De voorsprong op de concurrentie kan alleen worden behouden dankzij (technologische) innovatie en vakmanschap. Ter zake kundige medewerkers en managers spelen daarbij een cruciale rol. STC Group biedt interessante opleidingstrajecten die bij uitstek geschikt zijn voor scheeps- en jachtbouw professionals die klaar zijn voor verdieping van hun kennis en voor de volgende stap in hun carrière.

Deeltijd Maritieme Techniek

STC B.V. voor professionals en volwassen
Matroos worden of uw groot vaarbewijs halen? Met een binnenvaartopleiding of cursus van STC B.V. bent u zeker van ervaren docenten die de praktijk van uw beroep kennen.
Onze binnenvaartsimulatoren en praktijkruimtes zijn uniek in Europa. Wij staan midden in de sector en zijn nauw betrokken bij brancheorganisaties en beleidsmakers in de Rijn- en binnenvaart. Zo zorgen we ervoor dat onze opleidingen en cursussen aansluiten op de laatste ontwikkelingen. Zoals het varen op LNG of nieuwe regelgeving voor lading.

https://stc-bv.nl/sectoren/binnenvaart

[ts_map admin-label=”Map” element-icon=”icon-pin” reveal-effect=”none” reveal-delay=”delay-500″ address=”Lloydstraat 300 3024 EA Rotterdam” gmimap1=”” width=”100″ height=”300″ latitude=”51.9018252″ longitude=”4.4612767999999505″ type=”ROADMAP” style=”map-style-default” zoom=”11″ control=”true” zoom-control=”true” scale-control=”false” scroll-wheel=”true” draggable-direction=”true” marker-icon=”map-marker-icon-default” marker-img=”” element-type=”map” custom-classes=”” lg=”y” md=”y” sm=”y” xs=”y” ][/ts_map]