Loading...

Maritieme Academie Harlingen

De Maritieme Academie Harlingen is een school voor maritiem en techniek. Met haar moderne schoolgebouw, twee nieuwe opleidingsschepen, een full mission binnenvaart simulator en een zeevaartsimulator beschikken wij over een up to date instrumentarium om vele jongeren een goede maritieme opleiding te geven. Naast Vmbo en Mbo onderwijs verzorgen wij ook maritieme contractonderwijs. Nieuw is onze opleiding Scheeps- en jachtbouw.
Opleidingen:

VMBO:

Ga je binnenkort naar het Vmbo of Mbo? En wil je werken op het water? Hou jij van avontuur en ben je niet bang voor water? Misschien is een opleiding aan de Maritieme Academie dan iets voor jou! Bij ons leer je namelijk alles wat je nodig hebt om later te kunnen werken op het water. Op Vmbo en Mbo niveau. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Ons lage landje aan de zee heeft veel aan het water te danken. En niet alleen vanwege de geweldige strandvakanties en zeilavonturen die je er kunt beleven. Onze voorouders waren al beroemd om hun prachtige houten schepen en de verre reizen die ze ermee maakten. In de Gouden Eeuw is ons land rijk geworden door de handelsreizen van dappere zeelieden uit de koopvaardij. Tot op de dag van vandaag hebben we de voorsprong die we vroeger hebben opgebouwd niet meer uit handen gegeven. Onze handelsvaart en marine zijn wereldberoemd en onze binnenvaart is zeer belangrijk voor Europa.

Natuurlijk is er in de jaren veel veranderd. Onze schepen zijn tegenwoordig uitgerust met ultramoderne navigatiesystemen, computers en sterke motoren. En de hutten van de bemanning zijn veel luxueuzer geworden en lang niet meer zo krap als vroeger. Maar de spanning en avontuur zijn er nog, net als toen.

Vandaar dat we voor de beroepen aan boord van deze schepen op zoek zijn naar dappere jonge mensen. Mannen en vrouwen die geschikt zijn voor een prachtig avontuurlijk beroep en willen bouwen aan een mooie carrière op het water…

Ben jij zo’n kanjer? Dan ben je van harte welkom op de Maritieme Academie Harlingen!

Maak een afspraak om langs te komen, zodat je alles kan bespreken en zien. Mail ons naar: informatie@maritiemeacademie.nl.

Scheeps en jachtbouw:

Misschien heb je met je vrienden weleens een vlot gebouwd. De kunst is dan dat het vlot blijft drijven zodat je er mee kunt varen. Logisch toch. Dat geldt ook voor schepen en jachten van welke grootte dan ook. Het bouwen van schepen in allerlei soorten en maten is een vak. Een boeiend vak waarvoor wij aan jongens én meiden een prachtige vmbo-opleiding bieden: Scheeps- en jachtbouw.

http://www.scheepsenjachtbouw.nl/

LWOO:

Kom je van het speciaal onderwijs of heb je moeite met leren en wil je toch varen? Dan is voor jou misschien wel het Lwoo (leerwegondersteunend onderwijs) de juiste keuze. Je moet grotendeels hetzelfde doen als in het vmbo, maar je krijgt meer steun en hulp bij je studie.

Maak een afspraak om langs te komen, zodat je alles kan bespreken en zien. Mail ons naar: informatie@maritiemeacademie.nl.

Leerwerktraject:

Heb je het wel gehad op school? Haal je waarschijnlijk je diploma niet en zie je het niet zitten nog langer naar school te gaan? En ben je 15 jaar? Maar wat je wel wilt is varen in de binnenvaart?

Dan is het LWT (leerwerktraject) voor jou een goede oplossing. Je volgt hier een programma die bestaat uit een combinatie van varen op een binnenvaartschip en per schooljaar ga je 5 periodes van twee weken bij ons naar school. In die schoolweken krijg je onderwijs in de volgende vakken: Binnenvaartkunde, Maatschappelijke vorming, Communicatieve vorming, Exacte vorming en Sport. Het onderwijs in het LWT is sterk individueel gericht en je krijgt les in een kleine groep. Ook LWT leerlingen kunnen in de schoolweken op onze huisvesting wonen.

Het LWT bereidt je voor op de BBL 2, matroos binnenvaart. Daar kun je aan beginnen als je 16 jaar bent.

Maak een afspraak om langs te komen, zodat je alles kan bespreken en zien. Mail ons naar:informatie@maritiemeacademieharlingen.nl.

MBO – Nova College:

De binnenvaart biedt je volop perspectieven. Omdat je op de Europese wateren vaart, is je werk heel afwisselend. En natuurlijk geldt ook hier, dat je na het varen allerlei kansen hebt aan de wal.

https://www.novacollege.nl/opleiding/overzicht?domain=6002