Loading...

Je carrière in de binnenvaart combineren met een gezin aan boord? LOVK biedt jonge kinderen een goede start.
De carrière van je kind begint bij de LOVK. Een kind kan aan boord meevaren totdat het de leeftijd van zeven jaar heeft bereikt, mits het ingeschreven is bij de LOVK. Hiermee word je educatief partner en geef je gedurende deze periode, onder begeleiding, zelf les aan je kind. Mooier kan de carrière van je kind niet starten! Het hebben van een gezin staat je carrière in de binnenvaart dus niet in de weg.
Onderwijs aan varende kinderen

Het Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen is een organisatie die speciaal in het leven is geroepen voor ouders en kinderen die een varend bestaan leiden. De LOVK bedient schipperskinderen van 3 tot 7 jaar. De LOVK levert voor de verschillende leeftijdscategorieën een uniek onderwijs-leerpakket, waarmee ouders zelf les kunnen geven aan hun kind(eren).

Een persoonlijke mentor staat ouders met raad en daad bij

Onze ouders worden bijgestaan door een persoonlijke mentor, omdat zij geen leerkracht zijn. Een mentor is een medewerker van de LOVK met een onderwijsbevoegdheid. Regelmatig hebben de ouders met de mentor telefonisch, via What’sApp, per mail, op school of aan boord contact om de vorderingen van je kind(eren) te bespreken.

Vanaf welke leeftijd kan een kind via de LOVK onderwijs krijgen?

Het onderwijs start in principe wanneer je kind 3 jaar is. Het speelleerpakket dat speciaal voor deze doelgroep is geschreven draagt de naam ‘VoorSprong’. Deze methode behandelt 10 thema’s, waarbij de nadruk ligt op de taalontwikkeling vanuit spel. Voor kinderen van de groepen 1 en 2 (leeftijd 4 tot en met 6 jaar) is het onderwijsleerpakket ‘VoortVarend’ ontwikkeld. Elk leerjaar worden 10 thema’s behandeld die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Zo worden de kinderen goed voorbereid op groep drie van de basisschool.

Een uitgebreid en eigentijds pakket

De methode is eigentijds omdat er gebruik wordt gemaakt van filmpjes op internet die aansluiten bij de thema’s (zie www.zelflesgeven.nl). Alle benodigde materialen worden vanzelfsprekend meegeleverd.

Bijzonder aan het pakket is dat de methode VoortVarend gekoppeld is aan het leerlingvolgsysteem KIJK!. Speciaal voor de LOVK is deze (web-based) observatiemethode omgebouwd zodat ouders en mentoren de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten kunnen houden. Een prachtig voorbeeld van ouderparticipatie! Het lespakket is uit te breiden met themapakketten en de lessen Engels uit Woolly’s World.

Naar school

Als ouders heb je de mogelijkheid om je kind, wanneer het werk dit toelaat, naar een ligplaatsschool te brengen. Deze ligplaatsscholen, speciaal voor schipperskinderen, zijn gesitueerd in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Zwolle en Terneuzen. Daarnaast kunnen de kinderen terecht bij één van de 200 gastscholen langs de grote rivieren.

 Bekijk ons filmpje op www.lovk.nl! Meer te weten komen over de LOVK? Neem dan contact op met het Landelijk Bureau van de LOVK. Wij staan u graag te woord.

LOVK (Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen)

Papeterspad 5
3311 WT Dordrecht
078- 200 33 33
www.lovk.nl