Loading...

De KNRM heeft regelmatig nieuwe vrijwilligers of beroepspersoneel nodig. Ook een stageplaats is mogelijk.
Zoek op onderstaande pagina naar een passende functie en op de website van de KNRM!
De drijvende kracht achter de KNRM zijn de vele vrijwilligers die geheel belangeloos hun tijd investeren voor het redden van mensen op zee. De meeste vrijwilligers zijn actief op de reddingboten, maar ook aan de wal zetten zij zich in. In totaal werken er ruim 1300 vrijwilligers bij de KNRM.

Vrijwilligers op de reddingboten

De reddingbootbemanningen zijn in principe 24 uur per dag ‘in dienst’. Dat houdt in dat zij elk moment van de dag door middel van een pieper kunnen worden opgeroepen. De KNRM heeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen tien minuten na een alarmering moet kunnen varen. Dat betekent dat de redders vanaf hun werk- en/of woonadres binnen dit tijdslimiet aan boord van de reddingboot moet kunnen zijn. Dat heeft natuurlijk consequenties voor het privéleven van de redders, zoals afspraken die hierover gemaakt zijn met bijvoorbeeld werkgevers of het thuisfront.

Vrijwilligers aan de wal

Naast de reddingbootbemanningen zijn er ook vrijwilligers op het land nodig. Deze vrijwilligers zorgen bijvoorbeeld voor onderhoud aan materiaal, opleidingen (EHBO), lezingen, evenementen, pers en media. Maar zij vormen ook het lokale bestuur op de reddingsstations.

Ben je ook enthousiast geworden en wil je zelf vrijwilliger worden? Bekijk dan hier alle mogelijkheden.

De KNRM heeft regelmatig nieuwe vrijwilligers of beroepspersoneel nodig. Ook een stageplaats is mogelijk.