Loading...

Ken Rijkers

Commercieel Manager

Werkzaam voor De Binnenvaartkrant komt Ken overal in de binnenvaart en heeft door zijn verkoopactiviteiten ook veel contact met bedrijven. Weet wat er momenteel speelt, wat nodig is en welke kant de binnenvaartbranche opgaat. Door de locaties waar hij komt en zelf al persoonlijk vlogt en filmpjes maakt, probeert hij jongeren, herintreders en derden te enthousiasmeren om voor de binnenvaartbranche te kiezen met opleiding en of carrière. Zowel professioneel alsmede soms ludiek geeft hij een kijkje in de binnenvaart!
ken@binnenvaartkrant.nl
Hi!

Ik ben Ken Rijkers van de Binnenvaartkrant en vervul hier de functie van Commercieel Manager.

Mijn takenpakket is zeer veelzijdig met sales en marketingactiviteiten. Daarbij ook een adviserende rol voor verschillende bedrijven en natuurlijk starten en meegaan met alle ontwikkelingen die wij als krant kunnen bieden voor onze mooie branche!

Ik krijg vele vragen van jongeren, herintreders, hoe en wat de binnenvaartbranche inhoudt en wat de opleidings – carrière mogelijkheden zijn. Waar je kan netwerken, beurzen en wat er allemaal op een binnenvaartschip mogelijk is en te werk gaat. Natuurlijk wil je hen compleet informeren en ik merkte dat de manier waarop jongeren gestimuleerd werden voor een opleiding of carrière wel een verfrissing en andere manier van benadering konden gebruiken. De mogelijkheden in 2018 zijn veel maar ze moeten wel doelgericht zijn. Werkend voor de Binnenvaartkrant verneem je uit alle hoeken waar eventuele problemen zitten of stagnatie.
Daar kan je dus iets mee!

Daarbij zijn er al jaren vloggers in de binnenvaart maar was een eigen social media kanaal starten weer net effe teveel….wij geven ze nu een platform en verzorgen het voor ze. Mooi toch?

Video materiaal is de basis voor deze website. Een verzameling van vlogs en gewoon gave filmpjes. Er wordt steeds meer gefilmd en je merkt dat dit interesse wekt en waarom niet met al onze schippers / bedrijven / vloggers in onze branche werkzaam de krachten bundelen om effectief onze branche te stimuleren en hierop de aandacht te vestigen. Heeft iemand een vraag, we kunnen het daadwerkelijk laten zien! Een openstaande vacature? Plaatst hem hier in beeldvorm!

We hebben een team, bestaande uit schippers, vloggers, bedrijven in onze branche die voor ons gaan vloggen en filmpjes gaan insturen. Wil je een kijkje op een schip? Dan gaan we dit proberen te regelen!
Wil je zien of je een uitgebreid gezinsleven kan hebben op een schip? Dat kunnen we laten zien!

Maar het gaat ook om de functies aan de wal! Wij kregen vele vragen binnen waarom er alleen maar aandacht wordt besteed aan functies op het schip maar waarom niet aan de wal ? En natuurlijk moet dat ook gebeuren dus gaan we dat proberen te doen!

Ik kom werkend voor de krant op vele gave locaties in de binnenvaart. Scheepswerven, leveranciers, cruise, schepen, beurzen, netwerk en dan maakte ik een filmpje of vlog zoals dat tegenwoordig heet voor mezelf. Het beeldmateriaal stapelde zich op en daar deed ik te weinig mee. Ik vond het jammer dat daar geen doelgericht platform voor was en bedrijven, contacten die mij kennen gaven dan aan daar moet je wat mee doen….

Ik ga een professionele kijk geven in onze branche en soms ook met de nodige humor en ook zal ik vragen beantwoorden doormiddel van vlogs…

Soms 2 filmpjes per maand, de andere keer 5 per week…als ik denk dit is waardevol voor deze website en dat het jongeren kan stimuleren laat ik het zeker zien!

Heb je een vraag voor me of wil je iets weten mail / bel me !
ken@binnenvaartkrant.nl